Graham's portvin

I begyndelsen af 1800-tallet var de 2 brødre Willaiam og John Graham blevet sendt til porto for at sælge den skotske families tekstiler. Ved et tilfælde gik en samhandelspartner konkurs og de måtte acceptere betaling i portvin. Dette portvin blev sendt til Skotland. efter den første irritation over at have fået vin i stedet for kontanter lykkedes det at sælge vinen i Skotland og faktisk var der efterspørgsel efter endnu mere og derfor igangsatte brødrene en konkret handel med vin i stedet for tekstilerne. I 1926 blev de første vine under navnet Graham afskibet og firmaet tog fart.

I 1882 ansættes en ny medarbejder i firmaet, Andrew Symington, han startede senere eget portvinsfirma og dette firma blev så stærkt at hans efterkommere i 1970 købte det gamle firma Graham's. Graham's quinta Malvedos som Graham's erhvervede i 1890 indgik i denne handel, men blev solgt fra umiddelbart efter. Imidlertidig blev der stadig tilkøbt druer herfra og siden hen købte det nye Graham's quintaen tilbage for at igangsætte et større moderniseringsarbejde hvor der blandt andet blev lagt strøm ind så sent som i 1983, altså for blot 24 år siden!!

I dag indgår Graham's i den store Symington gruppe der udover Graham's også inkluderer Dow's, Vesuvio, Warre mfl. Deres lodge i Vila Nova de Gaia ligger noget oppe af bjerget og derfor transporteres turister i fast rutefart med Symingtons egen minibus frem og tilbage. De har absolut et af de mest velbesøgte lodges. Lodgen har været igennem voldsomme moderniseringer og fremstår i dag som en topmoderne turistattraktion hvor der smages og sælges vine i stort omfang.