Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmelavede" vintage port.
10 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra forskellige årgange - både yngre og væsentligt ældre vine - så man opnår en smag der stilmæssigt rammer en port, der har fadlagret i ca. et årti. Derved sikrer man samtidig en høj, ensartet kvalitet fra år til år. Hos Dalva anvendes kun de bedste basisvine til dette og derfor fremstår denne 10 års tawny helt fabelagtigt velbalanceret. Stilen hælder mod det fyldige - men vinen bliver på intet tidspunkt tung.