Vintage Port 2011
Shop nu
MØD OS PÅ FACEBOOK |
SEND OS EN EMAIL |
Overordnet set findes der grundlæggende to typer portvine, Ruby port og Tawny port.
Vintage port hører under Ruby port, hvor det typisk er Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela og Sausao som benyttes til produktion af vintage port.
Desuden er det portvinsinstitutet der deklarerer Vintage port, og portvinene produceres kun i de bedste årgange. Portvinen lagres i 2 til 2,5 år på egetræsfade, inden vinen tappes på flaske.
Vintage port bliver typisk bedre med tiden, og har derfor godt at lægge i mange år, inden den skal drikkes og nydes. Når vinen er frisktappet er farven meget mørk, faktisk helt over i violet farvem. Med tiden bliver farven dog mere rød, og når Vintage port er meget gammel, vil farven blive lysere og lysere.
Det anbefales, at du nyder din vintage port i store glas, gerne ved ca. 12-14 grader.
Vintage port er en ærefuld del af Ruby port-kategorien, der udmærker sig ved at bruge klassiske druesorter som Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela og Sausao til produktionen. Deklareret af portvinsinstituttet, produceres Vintage port kun i de mest ekstraordinære årgange. Lagret i 2 til 2,5 år på egetræsfade forædler denne portvin sin komplekse karakter, der kun bliver mere forførende med alderen. Den dybe violette farve ved frisk tapping modnes over tid til en rig rød nuance og blegner endda med alderen. Vintage port nydes bedst efter en årrække på flaske, og med tålmodighed belønnes den tålmodige connaisseur med en dyb og kompleks smagsoplevelse.